Dag 4, maandag 5 juni 2017, Zwemles in het Nordfjord

Dag 4, maandag 5 juni 2017, Zwemles in het Nordfjord


Omdat we ook vandaag, 2e Pinksterdag weer grote drukte op de smalle wegen verwachtten besloten we deze dag niet met de auto op pad te gaan maar ons in de nabije omgeving van het huisje te vermaken. Beetje uitslapen, rustig ontbijten.

Ontbijten met een afbakbroodje en een gekookt eitje, lekker makkelijk toch?! Niet dus… Blijkbaar zit er op dit electrische fornuis een sensor die de waterdamp meet, en bij teveel damp slaan zowel oven als fornuis uit. We hadden op zich geen probleem, want de afbakbroodjes waren klaar en de eitjes stolden rustig verder in het nog hete water, maar we kregen zowel oven als fornuis niet meer aan de praat. Gastheer Gregers was gras aan het maaien, dus Remco schoot hem even aan om te vragen hoe we dat konden oplossen. Het was gelukkig niet al te moeilijk, maar nu konden we tenminste met een gerust hart weg, wetende dat we ’s avonds weer gewoon zouden kunnen koken.Opeens kwam de vrouw van Gregers aangerend, hij moest NU helpen! Gregers verontschuldigde zich en legde uit dat er een uilskuiken in het fjord was gevlogen. WAT?! We renden gelijk mee, het vlindernet grepen we in het voorbijgaan ook mee voor het geval het nodig was. Onze Nederlandse vakantieburen hadden gezien dat een jonge uil, een ‘takkeling’ aan was komen vliegen en pardoes in het fjord was beland. Gregers twijfelde geen moment en liep het ijskoude water in, met vaste pas over het glibberige zeewier.

 


Het jonge uiltje dreef op het water en probeerde met zijn vleugels richting de kant (en de mensen) te zwemmen. Gregers had binnen de kortste keren het uiltje in zijn handen en kwam weer op het droge. Het uiltje, een jonge Bosuil, trilde van de kou, maar het had maar zo kort geduurd, met een beetje mazzel overleeft ie het. Het bleek dat een paartje Bosuilen de zolder van Gregers had uitgezocht om een nest te maken. Niet echt normaal voor deze soort, maar goed. Bij deze is de Bosuil wel tot Dier van de Dag benoemd!Achteraf zijn we dus blij dat we een probleem met oven en fornuis hadden, anders hadden we deze actie volledig gemist, en dat zou wel jammer zijn geweest... Want het had echt geen 5 seconden gescheeld of we waren op pad gegaan.

Maar goed, deze actie niet gemist maar volop mee gemaakt, en om de adrenaline weer wat te laten zakken kwam een wandeling in de omgeving van het huisje goed uit.Na de wandeling hadden we alle tijd om lekker te niksen bij het huisje. Beetje lezen, beetje dromen, beetje staren, gewoon, genieten. Tja, daar is vakantie ook voor toch?!

In de loop van de middag werd de lucht steeds donkerder en begon het te regenen. Jammer, maar de regenboog die het opleverde was prachtig! Op een gegeven moment zagen we zelfs een dubbele regenboog. En zo dicht bij, we konden hem bijna aanraken. Als je in de juiste hoek stond kwam de regenboog uit in 'onze roeiboot', waar we dus een pot met goud zouden moeten kunnen vinden...Toen het weer droog was liepen we nog een stukje in de buurt, de andere kant op deze keer. Ook leuk, maar langs één pad wel heel veel troep langs de kant. 's Avonds na het eten gingen we weer samen de foto's van de dag bekijken terwijl de houtkachel lekker brandde. En voor het slapen gaan nog kunnen genieten van een prachtige zonsondergangslucht.