Dag 3, zondag 4 juni 2017, Indrukwekkende Wolken

Dag 3, zondag 4 juni 2017, Indrukwekkende Wolken


De dag begon bewolkt maar droog. En zo leuk, er kwamen allemaal Sijsjes om de zaadpluizen van de paardenbloemen te plukken! Wat zag het er gezellig uit! En ze maakten zich amper druk over onze aanwezigheid iets verderop. Dit betekent dat het Sijsje het Dier van de Dag is.We wilden wat in de omgeving rond rijden, dus vol goede zin gingen we op pad. We kwamen net na Utvik (HET dorp nabij ons vakantiehuisje) een mooie, donderende waterval tegen. Daar moesten we toch echt even stoppen om te genieten en foto's te maken. Op het kleine parkeerplekje waar we stonden geparkeerd lagen een paar stapels met pallets, en er stond e.e.a. aan 'onkruid', waaronder Wilgenroosjes. Even dacht ik dat ik een kevertje op één van de blaadjes van de Wilgenroosjes zag zitten, maar het bleek toch echt een microvlindertje te zijn. En nog mooi ook! We denken dat het een Wilgenroosjesscheutmot - Mompha conturbatella (of iets in die richting) was.

 


Het was zeer druk op de wegen, zo druk dat het eigenlijk niet leuk was om rond te rijden. Of beter gezegd, om ergens te stoppen en uit te stappen. We hebben graag de 3 RRR-en: Rust, Ruimte en Relaxen. Als we deze drukte willen, dan gaan we wel in het hoogseizoen zeg maar.

Waarom was het zo druk??? Verklaring (zelf bedacht): het was 1e Pinksterdag, dus iedereen ging op pad. Wij besloten al snel terug te gaan naar het huisje, om vanaf daar lekker rustig een stuk langs het weggetje lopen. Het uitzicht op ons keerpunt was trouwens weer prachtig!Achteraf bleek dat een goede keuze, want zo'n 2 dagen later was de berm gemaaid en was er aan bloemen en insecten niet veel meer te zien... Lijkt toch wel een beetje op Nederland dan, jammer genoeg. Maar goed, we genoten van de mooie uitzichten, de rust en de flora en fauna die langs ons pad lagen. Het miezerde een beetje, maar daar smolten we niet van. Het was een heerlijk relaxte wandeling met veel mooie flora en fauna.


Zoals gezegd hielden we het redelijk droog, maar teruggekomen bij het huisje duurde het niet lang of de regen kwam gestaag naar beneden. Gelukkig voor degenen die buiten wilden zitten hadden we een kleine overdekte veranda. ;-)Het leven in en om het fjord werd door ons goed in de gaten gehouden. Bewoog daar iets in de lucht, iets in het water? Wat, wat?! Constant in de modus 'alarmfase 1, niets missen, slapen kan altijd nog!!!'. Op die manier hebben we deze avond mooi kunnen genieten van een otter/zeehond.

En terwijl we samen, onder het genot van een knapperend haardvuur en een lekker drankje, de foto's van de afgelopen dagen bekeken, merkten we op dat er een prachtige 'zonsondergang' was. Van een echte zonsondergang kan je in Noorwegen in juni niet praten, maar de luchten kunnen wel net zo mooi zijn. En zeg nu zelf, dit is toch gewoon een vuurspuwende draak?!